Mivercon Security Forum
Wat is jouw beveiligings configuratie? - Afdrukversie

+- Mivercon Security Forum (http://www.mivercon.be/forum)
+-- Forum: Beveiliging (/forum-30.html)
+--- Forum: Antivirus-antitrojansoftware (/forum-31.html)
+--- Discussie: Wat is jouw beveiligings configuratie? (/thread-327.html)

Pagina's: 1 2 3 4


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Pcfreakske2000 - 08-01-2008 19:32

Richard schreef:En wanneer je eenmaal Panda hebt gedraaid, begrijp je niet dat die beesten nog beschermd zijn. Icon_razz

@Richard : Haha, zeer grappig. Maar ik heb het wel over Panda : de antivirus Icon_biggrin


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Ton52 - 08-01-2008 21:42

Pcfreakske2000 schreef:@Richard : Haha, zeer grappig. Maar ik heb het wel over Panda : de antivirus Icon_biggrin

Waar denk je dat hij het over heeft.....


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Pcfreakske2000 - 08-01-2008 21:53

Ton52 schreef:
Pcfreakske2000 schreef:@Richard : Haha, zeer grappig. Maar ik heb het wel over Panda : de antivirus Icon_biggrin

Waar denk je dat hij het over heeft.....

@Ton52 : Sorry ...


Ik vond wat hij zei niet echt grappig, vandaar ...


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Ton52 - 08-01-2008 21:57

Je hoeft je niet te verontschuldigen, ik gaf alleen aan dat jullie het over het zelfde hadden. Icon_smile


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Pcfreakske2000 - 08-01-2008 23:26

Ton52 schreef:Je hoeft je niet te verontschuldigen, ik gaf alleen aan dat jullie het over het zelfde hadden. Icon_smile

@Ton52 : Ah sorry, ik had je verkeerd begrepen, blijkbaar.


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Ton52 - 09-01-2008 11:44

Geen probleem, dat kan gebeuren. Icon_smile


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Metriod - 11-01-2008 15:17

PC 1 (Vista)

1.: NOD32 2.7
2: Comodo
3: Adaware 2007 / Spybot S&D / Spywareblaster / MVPS Hosts
4.: Ccleaner

PC 2 (XP)

1.: AVG free
2:. Kerio
3.: Adaware 2007 / Spybot S&D / Spywareblaster / MVPS Hosts
4: Ccleaner


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Toni - 11-01-2008 21:58

Kleine aanpassing van mij kant Icon_razz

Had Online Armor, maar door rare toestanden op mijn lappie
(verkenner die ineens afgesloten moest worden door een foutmelding
van windows, een totale vastloper, waar zelfs taakbeheer geen raad mee wist) Toen geen internetverbinding kunnen krijgen nadat ik
geforceerd te hebben moeten afluiten.
Uiteindelijk begon er een lichtje te branden bij me dat sinds ik
Online Armor erop had staan dit gedoe begon, dus heb hem uitgeschakeld en voila, ik had weer verbinding Icon_sad
Dus bij deze toch overgestapt naar Comodo Icon_biggrin


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Metriod - 12-01-2008 10:57

En bevalt Comodo al een beetje Toni?


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Toni - 12-01-2008 17:52

Metriod schreef:En bevalt Comodo al een beetje Toni?

Icon_mrgreen zegt dit genoeg Icon_razz

Ja hoor prima, tot nu toe, geen rare dingen die gebeuren.
Er was alleen ineens een update vanochtend, hahahahaaha Icon_biggrin


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Metriod - 12-01-2008 18:26

Toni schreef:Er was alleen ineens een update vanochtend, hahahahaaha Icon_biggrin

Dat klopt.

Zelf ben ik van plan om Winpatrol erop te gaan zetten,dit schijnt een handig programma te zijn?


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Toni - 12-01-2008 18:28

Ja hoor, Scottie (Winpatrol) doet zijn werk goed hoor, heb hem al een jaar erop en als er wat is komt hij tevoorschijn Icon_wink


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - miekiemoes - 12-01-2008 18:33

Winpatrol is Prima, maar ik zou toch opletten om die in combinatie met Comodo 3 te draaien.... want het kan eventueel voor problemen zorgen aangezien beiden op hetzelfde moment dezelfde meldingen zullen geven wanneer er iets gewijzigd is. Een beetje hetzelfde principe zoals 2 Antivirus draaien...
De Defense optie in Comodo heeft dezelfde functionaliteit zoals Winpatrol, dus zou ik hier niet gaan overdrijven, of je bent constant bezig met meldingen/alerts weg te klikken Icon_smile


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Metriod - 12-01-2008 18:35

Oww ok,dat wist ik nog niet.Dan instaleer ik denk ik maar geen Winpatrol.

Dan is bijvoorbeeld Spybot S&D met teatimer aan + Winpatrol ook geen goed idee? (was dat niet van plan hoor)


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - miekiemoes - 12-01-2008 18:45

Citaat:Dan is bijvoorbeeld Spybot S&D met teatimer aan + Winpatrol ook geen goed idee?
Nee, want dit doet ook hetzelfde. Ik zeg niet dat het geen goed idee is, maar ik zie er het nut niet van in om verschillende gelijkaardige tools op de achtergrond te draaien die in principe hetzelfde doen. Bv, Teatimer geeft een Alert dat er iets werd gewijzigd in het register, en indien al zo ingesteld gaat Teatimer dit bv zelf al blokkeren. Heb je er dan nog eens Winpatrol erbij, dan zal het hier dezelfde melding geven + nog eens een extra melding indien Teatimer een bepaalde wijziging al geblokkeerd heeft.. waar je dan ook nog eens moet op bevestigen. Zet dan daar nog eens Comodo 3 bij en je bent constant bezig met klikken Icon_biggrin

Je kan je niet voorstellen hoeveel gelijkaardige problemen die ik op forums lees waar hun ene realtime scanner een registerwijziging heeft geblokkeerd waar de andere realtime scanner nog eens hetgeen de ene scanner heeft geblokkeerd ook terug gaat blokkeren , dus die verandering terug ongedaan maken... zo blijf je bezig....


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Metriod - 12-01-2008 19:25

Nee.daar zal ik ook gek van worden,een heel veel te moeten klikken.
Dan houd ik het op de huidige beveiliging.Icon_biggrin


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Toni - 12-01-2008 21:45

Nog geen problemen hier, maar wel wat jij (Mieke) aangeeft,
soms is het spybot die komt aanzetten van wijzingen toestaan, en
floep scottie die daarop meteen volgd.
Ha, vraag me af wanneer comodo zich ook in het gewoel gaat
begeven. Icon_mrgreen


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - miekiemoes - 12-01-2008 21:56

Toni, welke versie van Comodo gebruik je? Want enkel de 3.0 versie bevat de Defense+ optie.


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - Toni - 12-01-2008 21:59

Ik heb hem eergisteren geinstalleerd en het is de 3.0 versie, weet
het niet zeker, heb nog niet echt de tijd gehad om de firewall helemaal uit te pluizen.

Heb wel ff gekeken bij defense mode, het meeste staat nog niks Icon_rolleyes


RE: Wat is jouw beveiligings configuratie? - miekiemoes - 12-01-2008 22:14

De vraag stel ik aangezien er een verschil is tussen de Nederlandstalige versie van Comodo en de Engelstalige.
De Nederlandstalige is de versie 2, de engelstalige de versie 3.
Enkel bij de versie 3 is de Proactive defense aanwezig