Mivercon Security Forum
Windows 10 krijgt wachtwoordloos inloggen voor Microsoft-accounts - Afdrukversie

+- Mivercon Security Forum (http://www.mivercon.be/forum)
+-- Forum: Beveiliging (/forum-30.html)
+--- Forum: Nieuws+tips ivm Beveiliging (/forum-58.html)
+--- Discussie: Windows 10 krijgt wachtwoordloos inloggen voor Microsoft-accounts (/thread-17599.html)Windows 10 krijgt wachtwoordloos inloggen voor Microsoft-accounts - captain kirk - 14-07-2019 16:45

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 uitgebracht die wachtwoordloos inloggen voor Microsoft-accounts ondersteunt. Volgens de softwaregigant moet dit de veiligheid verbeteren en het inloggen eenvoudiger maken. In plaats van een wachtwoord kunnen gebruikers ervoor kiezen om via Windows Hello op hun Microsoft-account in te loggen. Gebruikers authenticeren zich dan via hun gezicht, vingerafdruk of pincode.

De pincode van Windows Hello werkt alleen op het apparaat waarop het is ingesteld. Een aanvaller die de pincode van de gebruiker kent heeft ook zijn computer nodig om op het betreffende Microsoft-account te kunnen inloggen. Microsoft merkt op dat het wachtwoordloos inloggen in eerste instantie onder een klein deel van de testers van Windows 10 Insider Preview Build 18936 wordt uitgerold. Wanneer de feature in de standaardversie van Windows 10 verschijnt is nog niet bekendgemaakt.

bron: security.nl