Mivercon Security Forum
Antivirusbedrijf Trend Micro bevestigt inbraak op netwerk - Afdrukversie

+- Mivercon Security Forum (http://www.mivercon.be/forum)
+-- Forum: Beveiliging (/forum-30.html)
+--- Forum: Nieuws+tips ivm Beveiliging (/forum-58.html)
+--- Discussie: Antivirusbedrijf Trend Micro bevestigt inbraak op netwerk (/thread-17474.html)Antivirusbedrijf Trend Micro bevestigt inbraak op netwerk - captain kirk - 15-05-2019 06:33

Aanvallers hebben toegang gekregen tot een netwerk van antivirusbedrijf Trend Micro en daar debugging gerelateerde informatie gestolen. Dat heeft de virusbestrijder in een reactie tegenover Computer Business Review laten weten.

Eerder deze week kwam een vrij onbekend securitybedrijf met het bericht over een groep aanvallers die een inbraak bij drie antivirusbedrijven claimde. De groep zou via het remote desktopprotocol en active directory-accounts bij de bedrijven zijn binnengedrongen. Vervolgens werden allerlei gegevens gestolen die de aanvallers daarna op internet aanboden.

Trend Micro zou één van de getroffen bedrijven zijn. Naar aanleiding van de berichtgeving stelde het bedrijf een onderzoek in. Daaruit blijkt dat er ongeautoriseerde toegang tot het netwerk van een testlab heeft plaatsgevonden. De aanvallers wisten debugging gerelateerde informatie te stelen die door een woordvoerder als "low-risk" wordt bestempeld. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen gevonden dat er klantgegevens of broncode zijn benaderd of buitgemaakt.

bron: security.nl