Mivercon Security Forum

Volledige versie: Windows opnieuw installeren na ernstige besmetting
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.

swake

Is het nodig als de computer ernstig besmet was ,en Windows niet meer te herstellen was, bij een nieuwe installatie de harde schijf terug te partioneren?
(20-07-2010 21:11)swake schreef: [ -> ]Is het nodig als de computer ernstig besmet was ,en Windows niet meer te herstellen was, bij een nieuwe installatie de harde schijf terug te partioneren?

Of dat nodig is weet ik niet, wel is het belangrijk dat je ten allen tijden ervoor zorgd dat je backups hebt van je systeem.
Als je een schone backup hebt en je word een keer aangeslagen door wat voor een besmetting ook, dan kun je de boel ten alle tijden weer herstellen, nadat je de besmetting uiteraard ontsmet hebt met behulp van een Specialist op Hijackthisgebied of zelfstandig als je er het een en ander vanaf weet.
Is je hardeschijf besmet en je maakt de besmetting niet ongedaan, maar je hersteld de boel meteen via je backup, dan loop je de kans dat je, je hardeschijf beschadigd.
Is het nodig om je hardeschijf te partioneren na besmetting, neen is het antwoord, wel dat je dus de besmetting weg haald en je backup terugzet.
Waarom moet dit of beter gezegd, waarom is het verstandig zodra je hardeschijf weer schoon is, je backup terug te zetten? Wel, als je hardeschijf besmet is met om wat voor even dan ook, dan kan een tool die Hijackthis experts of helpers gebruiken en jou uitlaten voeren, bestanden op je hardeschijf beschadigen.

Bijgewerkt wegens type fout
Koppelingen